Amenintarile din alimentatie

Amenintarile din alimentatie

Zi de zi, ceas de ceas și proporție de masă suntem asaltați cu mesaje înspăimântătoare despre ceea ce (nu trebuie să) mâncăm. Carnea de porc e suspectă de salmonela și, din când în când (de pildă acum!), de pestă porcină. Bașca ameințările de gripă porcină.

Verișoară cu cea aviară – deci nu vă gândiți nici la carnea de găină. Oricum, de mezeluri nici nu poate fi vorba, iar carnea în general e toxică pentru organism, de aceea tot mai mulți oameni devin vegetarieni. Pește? Să fim serioși, n-ați auzit de mercurul și metalele grele care colcăie în mările și oceanele lumii? Ca să nu mai vorbim despre petrol și alți factori poluanți. Ca să nu mai vorbim despre hormonii, concentratele și chimicalele cu care sunt hrănite absolut toate animalele crescute pentru carne. Sau lapte. Sau ouă.

Ca să nu mai vorbim de condițiile îngrozitoare în care sunt crescute, înghesuite ca sardelele-n cutie și stresate în consecință, ceea ce firește că se reflectă cumva în organism. în replică, acum au apărut etichete cu “Pui fericit”! Cât de fericit ați fi decapitat, jumulit și băgat în frigider? Tot ceea ce vine de la animale e anatemizat. Am spus vegetarian? De parcă vreo plantă de cultură ar mai fi naturală și sănătoasă! Dacă nu e modificată genetic, e umflată cu îngrășăminte chimice.

Dacă îngrășămintele sunt naturale – vezi mai sus. Alcoolul, se știe, nu doar că atacă ficatul și stomacul și cam toate organele și, prin confuzionarea creierului, poate duce la comportamente bizare, chiar violente, dar mai produce și deshidratare.

Din păcate, nici cu hidratarea lucrurile nu stau prea bine, pentru că apa de la robinet e plină de microbi, iar cea îmbuteliată – mai bine să nu știți! Sucuri? Sper că glumiți. Cele carbogazoase sunt un dezastru, cele “naturale” nu-s cu adevărat naturale, iar cele cu adevărat naturale – vezi mai sus, capitolul vegetarian.

Zahărul face diabet, grăsimile fac colesterol și trigliceride, cruditățile provoacă ulcere sau cel puțin gastrite, mâncărurile gătite ucid vitaminele, conservele au conservant, ce-i iute lovește colonul, ce-i acru atacă stomacul, congelatele distrug legăturile dintre molecule sau cam așa ceva. Singurele care n-au fost (încă!) puse la stâlpul infamiei sunt ceaiurile de plante. Dar – am verificat – nici dacă bei doi litri de ceai pe zi nu-ți ține de foame.

Există totuși o soluție? Din fericire, da. Citiți cu prudență (și cu umor) amenințările primite pe mail, mâncați și beți liniștiți tot ceea ce simțiți nevoia, dar fără excese. Poftă bună! sursa foto